|
For students
It is an constant call for interested students or post-doc's to apply for an position, for future details please ask.
Please do not hesitate to contact.
Prof. Marek Sikorski (sikorski@amu.edu.pl) tel. (+48) 61 8291593
Previous PhD Project Titles
dr Mateusz Gierszewski 2015r. UAM
„Spektroskopia i fotofizyka pochodnych 5-dezaalloksazyny. Ujęcie eksperymentalne i teoretyczne”
dr Magda Bruszyńska 2011r. UAM
„Fototautomeria alloksazyn”
dr Małgorzata Insińska-Rak 2010r. UAM
„Pochodne ryboflawiny jako fotosensybilizatory tlenu singletowego”
dr Maria Gawriołek 2010r. UMP
„Trwałość barwy i luminescencji wybranych materiałów protetycznych w warunkach in vitro”
Previous M. Sc. Project Titles
- Agnieszka Kreczmer 2021r.
Spektroskopowe i fotofizyczne właściwości chlorku 1,10-etylideno-7,8-dimetoksyizoalloksazyny
- Rakhat Alakenova 2021r.
Spectroscopic and photophysical properties of 1,10-Ethyliden-7,8,-dimethoxy-3 methylisoalloxazinium chloride
- Marta Piechocka 2021r.
Spektroskopowe i fotofizyczne właściwości wybranych flawin o strukturze anionowej
- Dharmik Gadhiya 2020r.
Spectroscopic and photophysical properties of 7-nitro isoalloxazine
- Karolina Konsewicz 2020r.
Fluorogenic pH-responsive probes for protein labelling through Snap-tag
- Klaudia Kubisz 2020r.
Zastosowanie fluorescencji i chemometrii do oceny jakości soków jabłkowych
- Barbara Plewa 2020r.
Badania właściwości fotofizycznych i spektralnych 9-metyloalloksazyny w środowisku wodnym o zmiennym pH
- Marlena Rychlica 2019r.
Badanie równowag kwasowo-zasadowych 7,9-dimetyloalloksazyny
- Anna Wychowaniec 2019r.
Fluorescent molecules for sensing of biochemical analytes
- Katarzyna Wodecka 2019r.
Ratiometric fluorescent probes for iron (II) with potential application in hypoxic cells
- Paulina Witkowicz 2019r.
Flawiny jako sensybilizatory tlenu singletowego
- Katarzyna Kubiak 2017r.
Oznaczanie zawartości barwników w oliwie z oliwek z zastosowaniem metod spektrofotometrycznych
- Monika Kurek 2017r.
Flawiny jako sensybilizatory tlenu singletowego
- Angelika Łukowska 2016r.
Wygaszanie tlenu singletowego
- Monika Onyśko 2015r.
Sensybilizatory tlenu singletowego
- Martyna Szeląg 2015r.
Czynniki wpływające na przebarwienia wybranych materiałów stomatologicznych
- Justyna Łęska 2015r.
Wybrane techniki spektroskopowe w badaniu jakości napojów alkoholowych
- Joanna Maćkowiak 2015r.
Przebarwienia wybranych materiałów protetycznych w warunkach in vitro
- Anna Kasperek 2014r.
Wpływ barwników zawartych w płynach spożywczych na przebarwienia materiałów stomatologicznych
- Ewa Pałka 2014r.
Przebarwienia nowoczesnych materiałów stomatologicznych
- Katarzyna Żarek 2014r.
Zastosowanie metod fluorescencyjnych w badaniach wybranych właściwości olejów roślinnych
- Maria Michalak 2013r.
Zastosowanie spektroskopii fluorescencyjnej w badaniach wybranych właściwości oleju rzepakowego
- Daria Baran 2012r.
Właściwości spektralne i fotofizyczne metylowych pochodnych alloksazyn w roztworach wodnych
- Izabela Kowalska 2012r.
Właściwości spektralne i solwatochromowe pochodnych deazaalloksazyny i N(5)-tlenków alloksazyny
- Emilia Grochowska 2012r.
Badanie właściwości olejów jadalnych z zastosowaniem metod fluorescencyjnych
- Julia Bednarska 2011r.
Spektralne i fotofizyczne właściwości soli hydroksystilbazoliowych podstawionych długimi łańcuchami alkilowymi
- Anna Niedziela 2011r.
Badanie właściwości spektralnych i fotofizycznych pochodnych 5-deaza izo- i alloksazyn
- Mateusz Gierszewski 2011r.
Właściwości spektralne i fotofizyczne halogenków (E)-N-(alkilo-karbonylo-alkoksy)-2’(4’)-hydroksy-4-stilbazoliowych
- Paulina Sas 2010r.
Spektralne i fotofizyczne właściwości wybranych związków izo- i alloksazynowych
- Magdalena Taczkowska 2010r.
Synteza i fotochemiczne właściwości 5-deazaizoalloksazyn i 5-deazaalloksazyn
- Łukasz Lesiński 2010r.
Influence of bleaching agents on color and luminescence of chosen dental materials
- Joanna Bębacz 2010r.
Kremy z filtrami UVA i UVB – wstęp do badań
- Anna Pająk 2010r.
Spektralne i fotofizyczne właściwości (E)-4’-hydroksy-3’-metoksy-4-stilbazoli i czwartorzędowych soli stilbazoliowych
- Milena Julkowska 2010r.
Przeniesienie protonu w stanie wzbudzonym 8-metylo i 8,9-dimetyloalloksazyny w obecności kwasu octowego
- Maciej Cierachowski 2009r.
Autofluorescencja produktów żywnościowych na przykładzie sera żółtego
- Izabella Bekierow 2009r.
Autofluorescencja produktów żywnościowych na przykładzie kaszek dla dzieci
- Ewa Matkowska 2009r.
Przeniesienie protonu w stanie wzbudzonym 6-metylo i 9-metyloalloksazyny w obecności kwasu octowego
- Barbara Wysocka 2008r.
Spektralne i fotofizyczne właściwości (E)-azastilbenoli i czwar-torzędowych soli azastilbenyliowych
- Michał Łudzik 2008r.
Właściwości spektralne i fotofizyczne pochodnych alloksazyny i N(5)-tlenków alloksazyn
- Krzysztof Smykaj 2008r.
Analiza porównawcza kawy i jej napojów
- Aleksandra Baliya 2008r.
Wpływ barwników zawartych w napojach spożywczych na zmianę barwy materiałów stomatologicznych. Właściwości spektralne azastilbenoli w roztworze i po osadzeniu na celulozę
- Anna Kruzińska 2007r.
Luminescence methods in analysis of beer and its components.
Metody luminescencyjne w badaniach piwa i jego składników.
- Małgorzata Latosi 2007r.
Fluorescence as a way of selection in the study of edible oil and its components.
Fluorescencja jako metoda wyboru w badaniach oleju i jego składników.
- Magdalena Mazurkiewicz 2007r.
Spectral and photophysical study of vegetable oil and its components.
Spektralne i fotofizyczne badania oleju roślinnego i jego składników.
- Mirella Sieczkowska 2007r.
Spectral and photophysical properties of Lumichrome in aqueous solutions.
Właściwości spektralne i fotofizyczne lumichromu w roztworach wodnych.
- Katarzyna Smolarek 2007r.
New method of 5-methyl-2'deoxycytidine determination.
Nowa metoda oznaczania 5-metylo-2'deoksycytydyny.
- Natalia Kruszewska-Grochalska 2006r.
Spectra and photophysical properties of alloxazines in solutions
Spektralne i fotofizyczne właściwości alloksazyn w roztworach
- Kinga Kruk 2006 r.
Fluorescence methods in investigation of selected properties of vegetable oils.
Zastosowanie metod fluorescencyjnych w badaniach wybranych właściwości olejów roślinnych.
- Joanna Pawlaczyk 2006 r.
Spectroscopic methods in determination of the light induced changes in beer properties.
Wykorzystanie metod spektroskopowych do określania zmian właściwości piwa wywołanych działaniem światła i upływem czasu.
- Karolina Kalarus 2005 r.
Spectroscopic methods in analysis of vegetable oils.
Wykorzystanie metod spaktroskopowych w analizie olei roślinnych.
- Małgorzata Grochola 2005 r.
Light-induced changes in the properties of beer.
Zmiany właściwości piwa wywołane działaniem światła.
- Rita Majewska 2005 r.
Singlet oxygen sensibilizers.
Sensybilizatory tlenu singletowego.
|